Elbeszélések

Elbeszélések

Közeleg a Kánaán

2020. június 28. - nakika

 

Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán! 

/Petőfi Sándor: A XIX. SZÁZAD KÖLTŐI/ 

 

Nem témája az esszéimnek a napi politika, de mivel most személyesen is megszólítottak, engedtem a múzsa csábításának, és „tollat ragadtam”. Történt pedig ez Szekszárdon, a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnésének időpontjától számított 5. napon, amikor még az üzletekben, a hivatalos helyiségekben a maszk használata kötelező volt, és be kellett tartani a „biztonsági távolságot” egymástól. 

A FB-n barangolva, belebotlottam a „Szekszárdért és Magyarországért” honlapon egy, „Igazsagszolgáltatás Szekszárd Járásbíróság” címmel indított video-posztba. Ez egy élő tudósítás volt egy ismerősöm, Figler Csaba részéről, a Szekszárdi Járásbíróság portájáról. Mint kiderült belőle, szerzett magának egy újságírói igazolványt, és létrehozta (igaz, hogy csak a riport elhangzása után) a FB-on a „Zöld Ösvény” csoportot, amelynek első tagja lehettem volna, ha elfogadom Figler Csaba meghívását. 

Végignézve a videó közvetítést, megtudhatjuk, hogy Szima Judit tárgyalás-elmaradása volt a téma. De jobb, ha nem én mesélem el a történetet, hanem átadom a szót a Zöld Ösvény tudósítójának. A riportot bárki megnézheti az alábbi linkre kattintva: 

https://www.facebook.com/csaba.figler.9/videos/3684485601566004/ 

De a legérdekesebb részeket kiollóztam, feltüntetve a videón megtalálási időket. 

0:25 Nem tudja, hogy kinek a perére jött. Úgy mondja, hogy „a független legnagyobb szakszervezet”, majd Szima Judit a szájába rágja, hogy „a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete”, amit nagy nehezen F. Cs megismétel. É s hozzáteszi, hogy Sz. J. ennek az „örökös főtitkára”. Ő pedig a „Zöld ösvény” tudósítója: 

1:56 Elismeri, hogy a biztonsági őrök tájékoztatták, hogy  a bejáratra ki van függesztve a pandémiás helyzetre vonatkozó tájékoztatás. Ekkor 12 óra 37 perc van, közli. 

4:32 „Bilecz Ferenc úr továbbra sem enged fel. Szekszárdon élünk, Szekszárdon vagyunk a Járási Bíróság aulájában.”  (Máig sem értem, hogy engem miért kevert bele az „újságíró” ebbe az ügybe?) 

6:38 Sátáni kacaj, a tudósító részéről. 

7:28 „Még fenntartják a pandémiás helyzetet” 

7:54 A bizt. őr kéri, hogy hagyja békén őket. 

7:56 A válasz: „Rakjanak ki!” 

8:05 „Szeretnénk demonstrálni, hogy itt Szekszárdon miként megy az ítélkezés”. 

9:14 A tudósító tájékoztat: „Valószínűleg ki fognak erővel rakni” 

10:01 „Nagyívben tapossák itt Szekszárdon a személyes jogokat” 

10:47 Egy-két nyökögés, böfögés után jön: „Milyen bíróság ez?” 

18:48 Az őr közli, hogy elmarad a tárgyalás. 

18:55 A tudósító elégedett önmagával. Úgy képzeli, hogy ez az ő érdeme: „Erre a nagy hajcihőre elmarad a tárgyalás!” – közli a nézőivel. 

19:18  „de egy órakor elmarad a tárgyalás, akkor el fogom hagyni a termet” – ígéri. 

19:47„Az adást le kell, hogy adjam.” „Póka Laci megkért bennünket, hogy tegyünk ilyen élő közvetítéseket ahol véleményt mondunk”.   

20:00 Addig „a csoport nézőit tájékoztatom” 

20:03 „És várom a rendőröket, mert megfenyegetett itt ez az úr hogy ha nem hagyom el az épületet, akkor a rendőröket hívja”, 

20:44 Az őrök felé közli: „Ilyen jó műsort ritkán látnak azé’…” 

21:19„Elmarad a tárgyalás állítólag”. „Mindjárt egy óra van” 

21:33 „Tájékoztatom a biztonsági őröket, hogy rendszeresen be fogok ide járni!” 

23:00 „Hívtak rendőrt?” – (Korábban többször felszólította a biztonsági őröket, hogy tegyék ki, vagy hívjanak rendőrt) Láthatólag zavarja, hogy nem tud erőszakot kiprovokálni!) 

23:35 „Megvárjuk, hátha jönnek a rendőrök” 

24:50 „Saját magamról posztolok.” 

24:58 „Már lenyugodtak a kedélyek, nem kiabálnak velem!” 

25:06 „Nem kérdezgetnek, mintha valami közük is lenne hozzá!” 

25:19 „Mindenki örül a fejleményeknek” – Sommázza az alakítását a Zöld Ösvény újságírója. 

25:24„Ebben a bíróságban nem szabad megbízni!” – összegzi a tanulságokat. 

25:30 „Ha ők azt mondják, hogy pandémiás helyzet van, azt nem is szabad elhinni!” –figyelmeztet. 

25:36 Nincs pandémiás helyzet. „Itt minden a normális kerékvágásban kell, hogy menjen” 

26:14 „Közben érkeznek itt az ügyfelek”. 

26:31 „Most jött egy úr, aki engem nagyon néz, van egy igazolványa. Nem tudom, hogy ki ő, nem ismerem. Jónapot kívánok” Válasz: Jónapot. Visszaköszönt.” – tájékoztatja a közönségét a Zöld ösvény tudósítója. Megkérdezi a biztonsági őrt, hogy ki ez? „Lehet, hogy ő volt az elnök. Nem mondják meg.” – összegzi F Cs, a sajtó tudósítója. „Engem nagyon nézett” – mondja elégedetten. 

27:18 „Nem minden nap van ilyen esemény! Most képzeljétek el, ha minden romának lenne sajtóigazolványa! Akko’ milyen állás lenne ez a biztonsági őrség?” –zárja a tudósítását Figler Csaba, a Zöld Ösvény” hivatalos tudósítója! 

Most, hogy így sikerült képbe hoznom azokat az olvasóimat, akik nem hagyták abba az olvasást, feltehetnénk a kérdést, hogy mi értelme volt annak, hogy ezt megírtam? 

A videót több honlapon is közzétette a szerző. Pl. a Politika ahogy én látom...csoportban június 28-ig 6698 megtekintése volt a videópartinak, egy lájkkal.  De a TÖRVÉNY ELŐTTI EGYENLŐSÉGET! csoportban már voltak „kultúrált” hozzászólások is. Ollózom: „6:27 szegyellhetnek magukat! ez a hatalommal valo visszaeles...! szemet allam...szemet rendszer...minden ilyen szemetet a bortonbe!!@@@”, vagy „8:20 ha vege a rendkivuli helyzetnek es nincs jarvany mi a f....nak szorakoznak az ujsagiroval??? ja hogy Szima Juditrol van szo??????” 

Hát kérem, így készül ma a politika!

„Akik még nem tudtátok, Most megtanulhatjátok, Hogyan mulat a nép.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bileczelbeszel.blog.hu/api/trackback/id/tr8315972666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása